FOREIGN LANGUAGES

Ziua Recunoștinței

Curriculum
Povestiri Sfinte pentru Cei Mici
80

Psalmii 33:1-9; 100:1-5

Dumnezeu este atât de bun cu noi! Lumea nici nu ar fi existat, dacă Dumnezeu nu ar fi făcut-o. Noi nu am avea ce să mâncăm, dacă Dumnezeu nu ar fi făcut grânele să crească. Și nici nu am avea ce să bem, dacă Dumnezeu nu ne-ar fi dat apa.

Dumnezeu a făcut totul pentru tine. El a făcut în aşa fel, încât tu să fii fericit. Dumnezeu te iubește atât de mult. Dumnezeu vrea ca şi tu să Îl iubeşti. El vrea să spui: „Doamne, Îţi mulţumesc pentru toate lucrurile bune pe care mi le dăruieşti.”

Uneori îţi aminteşti să le mulţumeşti prietenilor sau mămicii şi tăticului tău pentru lucrurile pe care ei ţi le dau. Aşa trebuie. Aşa este bine, numai că Dumnezeu este foarte trist, atunci când tu nu Îi spui Lui „Mulţumesc!” niciodată.

Ziua care se numește „Ziua Mulţumirii” este o zi deosebită, când oamenii din țara noastră spun „Mulţumesc!” lui Dumnezeu. Poate că unii dintre acești oameni nu Îl iubesc pe Dumnezeu şi chiar uită să Îi spună „Mulțumesc!” lui Dumnezeu în ziua aceea.

În primul rând Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru Isus, care a venit pe pământ din minunatul Său lăcaş din Cer, ca să ne înveţe cum să ne rugăm şi să Îl iubim pe Dumnezeu.

Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru Biblie, Cartea Lui Sfântă. Dacă nu am fi avut Biblia, noi nu am fi ştiut nimic despre Isus şi nici despre felul în care să ascultăm de Dumnezeu.

Cine ne dă soarele strălucitor şi ploaia pentru ca florile şi iarba să crească? Dumnezeu ni le dă. Cine ne dă o casă şi pe cineva care să aibă grijă de noi şi să ne iubească? Dumnezeu ni le dă. Când auzi o păsărică cum cântă, acea păsărică spune în felul ei „Mulţumesc!” lui Dumnezeu.

Lui Dumnezeu îi place să vorbim cu El şi să îi cerem lucrurile de care avem nevoie sau pe care le dorim. Da, lui Dumnezeu îi place să Îi cerem câte ceva, dar Lui Îi mai place şi să audă „Mulțumesc!” din partea noastră.

Fiecare băiețel sau băiat mai mare și fiecare fetiță sau fată mai mare, poate să facă ceva mai mult şi chiar mai bine decât doar să zică: „Mulţumesc!” lui Dumnezeu. Ei pot să facă ceva ce lui Dumnezeu Îi place să vadă. Tu știi despre ce este vorba? Și tu poţi să Îi dăruiești ceva lui Dumnezeu, ceva ce ai doar tu. Este inima ta. Nimeni, în afară de tine nu poate să Îi dea lui Dumnezeu inima ta, care să Îl iubească pe Dumnezeu şi care să trăiască pentru El. Acesta este darul pe care Dumnezeu îl iubeşte cel mai mult dintre toate darurile. Chiar şi îngerii din Cer sunt fericiţi şi cântă când Dumnezeu primeşte un astfel de „Mulţumesc!”

Mai există un alt dar de felul „Mulţumesc!” pentru Dumnezeu și pe care fiecare băiețel și fetiță poate să îl dăruiască lui Dumnezeu. Nimeni altcineva nu poate să dea acest dar, în afară de tine. Fiecare băiețel și fetiță poate să cânte lui Dumnezeu. Cântatul este un fel vesel și fericit de a-I spune lui Dumnezeu „Mulţumesc!” așa cum fac păsărelele. Lui Dumnezeu îi place să audă copii cântând. Da, Lui Îi place. Cântaţi la Şcoala duminicală şi în tot timpul săptămânii când sunteți acasă.

Sunt multe feluri în care tu poţi să Îi arăți lui Dumnezeu cât de recunoscător ești pentru bunătatea Lui față de tine, sunt feluri prin care doar tu, prin tine însuți, poți să Îl faci fericit pe Dumnezeu. Poți să fii cuminte şi nu neascultător cu mămica, tăticul, fraţii sau surorile tale. Când un copilaș ia o jucărie cu care și tu ai fi vrut să te joci, poți să-l laşi pe el să se joace primul. Să știi că nu ești deloc recunoscător lui Dumnezeu când plângi, când eşti supărat sau când arunci cu ceva jos. Dumnezeu este Cel care ţi-a dăruit jucăria, chiar dacă jucaria a ajuns la tine de la magazin. Dumnezeu i-a arătat cuiva cum să facă jucăria, pentru ca tu să poţi să o ai. Toate lucrurile vin de la Dumnezeu.

Dumnezeu iubeşte pe fiecare om din lume. Nu este minunat că Dumnezeu te iubeşte, oriunde ai trăi? Lui Dumnezeu Îi place ca unii oameni să aibă o culoare diferită a pielii. Dumnezeu Însuşi i-a făcut să fie aşa. Unii băieței și unele fetițe au ochi albaştri, alţii au ochi căprui. Unii copii au ochii mari, rotunzi, iar alţii îi au lunguieţi, dar Dumnezeu îi iubeşte pe toţi la fel. Acesta este un alt lucru pentru care trebuie să Îi mulţumim lui Dumnezeu. Dumnezeu te iubeşte în mod deosebit pentru tot ceea ce tu eşti.

Noi nu trebuie să uităm niciodată să spunem „Mulţumesc!” fiindcă Isus are pentru noi un loc în Cer. Dumnezeu vrea ca toţi copiii să se roage şi să Îi vorbească în fiecare zi. Când vorbeşti cu Isus, prima dată să Îi mulţumeşti. Înainte de a spune orice altceva, să zici: „Ție Îți mulţumesc, Doamne, pentru toate lucrurile bune.” Dacă faci așa, aceasta Îl va face atât de mult fericit pe Dumnezeu! Mulţumeşte lui Dumnezeu că El te ascultă numai pe tine când Îi vorbeşti. Dumnezeu are mulți oameni pe care îi ascultă, dar, totuşi, El te ascultă doar pe tine.

„Doamne, Îţi sunt recunoscător în această zi, Ziua Mulţumirii. Din fiecare zi am să fac Ziua Mulţumirii către Tine.”