FOREIGN LANGUAGES

Fuga în Egipt

Curriculum
Povestiri Sfinte pentru Cei Mici
41

Matei 2:12-23

Era târziu în noapte. Micul Isus dormea liniștit într-un cald culcuș. Maria, mama lui Isus, dormea şi ea, la fel şi Iosif. Dumnezeu era Tatăl Ceresc al lui Isus. Isus a venit din Cer pe pământ ca un Copilaș, dar El era Fiul lui Dumnezeu. Iosif era tăticul pământesc al lui Isus.

Când toată familia dormea, Iosif a avut un vis. Un vis este atunci când și tu vezi și te gândești la ceva în somn. Iosif a văzut un înger. Dumnezeu a trimis îngerul, pentru a-i vorbi lui Iosif. „Trezeşte-te, Iosif, trezeşte-te!” – spunea îngerul. „Du-L pe micul Isus departe, cât mai departe în țara Egiptului. Acolo, Isus va fi ferit de regele ticălos care vrea să-L omoare.”

Acest rege ticălos și rău era acelaşi rege care le ceruse magilor să găsească locul unde era Isus şi apoi să se întoarcă la el şi să-i spună unde putea să-l găsească pe Copilaș. Regele Irod a zis că dorea să meargă să vadă Copilaşul şi să-I ducă nişte daruri. Dar el a vrut doar să-I facă rău Copilașului Isus, fiindcă ştia că Dumnezeu îl trimisese pe Isus din Cer ca să fie Rege, iar el se temea că Isus va fi Rege în locul său. Regele Irod nu L-a iubit pe Dumnezeu.

Iosif s-a trezit imediat. „Maria, Maria!” – a şoptit el – „un înger mi-a vorbit în vis, trebuie să ne grăbim să plecăm de aici. Acel rege ticălos și rău, Irod, vrea să-i facă rău micuțului nostru Isus. Trebuie să ne sculăm chiar acum şi să ne grăbim spre țara Egiptului, ca să nu ne poată găsi. Micuțul Isus va fi în siguranţă acolo.”

Maria s-a ridicat din pat şi s-a îmbrăcat în grabă. A împachetat lucrurile pentru Copilașul Isus. A luat şi câteva haine pentru ea şi Iosif. A pregătit și niște bocceluțe cu mâncare, pentru că nu știau dacă vor găsi vreun loc de unde să cumpere mâncare în drumul lor.

Apoi, Iosif a adus măgăruşul lângă casă. El a legat bocceluțele astfel încât măgăruşul să poată să le ducă în locul lui.

Acum cu toții erau gata de plecare. Maria L-a învelit pe micuțul Isus într-o păturiță moale şi caldă şi L-a luat în braţe. Maria stătea călare pe spinarea măgăruşului și așa au plecat. Iosif conducea animalul pe străzile întunecate către ieşirea din oraş.

Stelele străluceau. Era întuneric şi linişte. Toată lumea dormea în micuțul oraş, când Maria, Iosif şi Copilașul Isus călătoreau. Copitele măgărușului făceau clip-clop, clip-clop. Iosif mergea tăcut pas cu pas, conducând măgărușul.

Drumul a fost foarte lung până în Egipt, ţara către care ei se îndreptau. Tot drumul ei au trebuit să meargă pe jos. În vremea aceea, toată lumea mergea pe jos. Poate că în drumul lor ei au întâlnit mulți oameni, dar nimeni nu a aflat că micuțul Mariei era Copilașul Isus.

După multă vreme, Maria, Iosif și Copilașul Isus au ajuns la noua lor casă. Acolo, ei se simţeau în siguranţă şi erau atât de fericiţi. Copilașul Isus creştea mai mare şi mai puternic de la o zi la alta. O, cât de mult îşi iubea Maria Băieţelul, exact la fel cum mama ta te iubeşte pe tine. Iosif era fericit pentru că Isus era un Băiețel atât de bun. Iosif a fost bucuros că ascultase de înger în noaptea aceea. El era bucuros că Dumnezeu a putut să vadă ce ar fi vrut să facă acel rege ticălos şi că avusese grijă de micuțul Isus. Întotdeauna merită să iei seama la ce vorbește Dumnezeu.

Apoi, într-o zi, Dumnezeu i-a spus lui Iosif altceva. Dumnezeu a trimis un alt înger la Iosif, noaptea. „Acum poţi să o iei pe Maria şi pe micuțul Isus şi să vă întoarceți acasă” – a zis îngerul. „Acel rege ticălos și rău, care a vrut să-I facă rău micuțului Isus, nu mai trăieşte. Acum Isus va fi în siguranţă. Nimeni nu va mai dori să-I facă rău.”

Cât de fericiţi au fost Iosif şi Maria să-şi împacheteze hainele, ceva de mâncare şi apă şi să fie gata pentru a merge din nou acasă! Acum Maria, Iosif şi micuțul Isus au pornit din nou pe acel drum foarte lung, pe care ei au mai călătorit încă o dată înainte.

Zilele au trecut rând pe rând. După o vreme, ei au ajuns la vechea lor casă, unde locuiseră înainte. Cât de bucuroși trebuie să fi fost toţi vecinii când i-au văzut şi cât de fericiţi erau ei că sunt din nou acasă! Vecinii şi prietenii erau bucuroşi și că L-au văzut pe Copilașul Isus.

Iosif s-a apucat din nou să lucreze în atelierul său de dulgherie. Maria trebăluia prin casă, gătea, spăla şi avea grijă de Iosif şi de Isus.

Dumnezeu privea la Copilașul Isus şi avea grijă de El tot timpul. El te priveşte şi are grijă şi de tine. Dumnezeu ne dă apă să bem şi mâncare să mâncăm. Dacă Dumnezeu nu ne-ar fi iubit atât de mult, El nu L-ar fi trimis niciodată pe Isus din Cer ca să trăiască pentru o vreme pe pământ, exact aşa cum trăiesc băieții și fetițele azi. Isus ştie totul despre băieţi şi fete, pentru că și El a fost cândva copil. Maria şi Iosif au mulţumit lui Dumnezeu pentru că El i-a ajutat să-L păstreze pe Copilașul Isus în siguranţă, departe de ticălosul rege Irod.