FOREIGN LANGUAGES

Numele Noastre Sunt Scrise în Cartea Vieții

Curriculum
Povestiri Sfinte pentru Cei Mici
78

Apocalipsa 20:11-15

Ați privit vreodată în înaltul cerului albastru? Puteți să vă uitați cât vreţi, dar nu veţi putea să vedeți niciodată unde se termină cerul. Acolo, mult mai sus decât poate cineva să privească, este Raiul.

În Cer, unde Dumnezeu șade, e un loc minunat. Locul acela se numește tron. Tronul e un fel de scaun care este făcut special pentru regi. Dumnezeu șade acolo pe tronul Său și privește aici jos peste tot pământul. El vede toate păsărelele şi micile animale din pădure. El se uită întotdeauna la fiecare băieţel şi fetiţă. El vede toate faptele bune pe care le faceţi. Atunci, Dumnezeu este fericit. Dar El vede şi toate faptele rele pe care le faceţi. Atunci, Dumnezeu se întristează.

Ce credeţi că se află în jurul acestui tron frumos? Sunt îngeri, o mulţime de îngeri. Ei Îi cântă lui Dumnezeu cântece şi Îi spun cât de mult Îl iubesc. Și noi învăţăm cântece la Şcoala duminicală, ca să putem să Îi cântăm lui Dumnezeu de aici, de pe pământ. Lui Dumnezeu îi place să audă copilașii cântând. Cântatul nostru este un fel de a-I arăta lui Dumnezeu cât de mult Îl iubim.

În Cer sunt şi oameni. Tot acolo, sus în Cer, sunt şi bebeluşi, băieţei şi fetiţe. Dar numai oamenii buni, care au iubit pe Dumnezeu cât timp au trăit pe pământ, pot să fie cu Dumnezeu în Cer.

Dumnezeu vrea să învăţăm povestiri din Biblie, iar când vom fi destul de mari, El vrea să citim Biblia. Biblia ne spune doar ceea ce Dumnezeu vrea ca noi să facem.

Cartea Vieţii este în Cer şi nimeni nu poate să vadă ce scrie în ea. Această carte este a lui Dumnezeu, iar voi ştiţi că așa este, nu-i aşa? Este o carte în care sunt scrise nume de băieței, de fetiție şi de oameni mari. Nu există decât o singură cale prin care numele noastre să apară în Cartea Vieţii lui Dumnezeu. Doar o singură cale. Când un copilaş se roagă la Dumnezeu să-i cureţe păcatele din inima sa, când Îi spune cât de rău îi pare pentru toate lucrurile rele pe care le-a făcut şi când îi cere lui Dumnezeu să îl ierte, atunci Dumnezeu va scrie numele copilaşului în această Carte Mare.

Gândiţi-vă cât de frumos ar fi ca numele voastre să fie trecute în această carte deosebită a lui Dumnezeu, care se află în Cer. Cerul e un loc deosebit de fericit. Toată lumea ar vrea să ajungă acolo într-o zi, dar numai cei care au numele scrise în Cartea Vieţii pot să ajungă în Cer. În Cer nimeni nu va plânge vreodată. Acolo, nimeni nu se va simţi nici rău și nici îndurerat, niciodată.

Unii oameni se gândesc că, dacă Dumnezeu a scris numele lor în Cartea Vieţii, nu mai este nevoie să fie atenţi şi să se roage lui Dumnezeu. Dar lucrul acesta nu e adevărat. Dacă un băiețel, o fetiță, un bărbat sau o femeie îngăduie ca o mică pată de păcat să intre din nou în inimă, atunci Dumnezeu scoate numele lor din Cartea Vieții. Dacă numele vostru nu este scris acolo, atunci nu puteți să ajungeți în Cer. Nimeni, care are o pată cât de mică de păcat, nu poate să aibă numele scris în Cartea lui Dumnezeu, numai băiețeii, fetițele, bărbații și femeile care sunt mântuiți!

Toţi îngerii din Cer sunt atât de bucuroși când Dumnezeu scrie un nume nou în această Carte deosebită, care este a Lui. Voi de ce nu vă rugaţi ca Dumnezeu să vă îndepărteze orice păcat, cât de mic, al neascultării pe care poate că îl aveţi în inimă? Vă veţi simţi atât de bine şi curaţi în suflet şi tot în clipa aceea Dumnezeu vă va zâmbi şi va scrie numele voastre în Cartea Sa.