FOREIGN LANGUAGES

Cetatea lui Dumnezeu

Curriculum
Povestiri Sfinte pentru Cei Mici
79

Apocalipsa 21:1-27; 22:1-5

Tu ai o casă în care locuieşti. Şi prietenul tău are o casă. Casa unei păsărici este cuibul ei. Până și furnicile au o casă. Se poate să nu vezi casa unei păsări, numai dacă nu găsești una în vreun copac sau într-un tufiș. Și nici casa unei furnici nu poți să o vezi. Furnicile locuiesc adânc în pământ.

Dumnezeu are o casă. Casa Lui este sus, foarte sus, dincolo de cerul albastru pe care îl vedem. Casa lui Dumnezeu este în Rai.

Dumnezeu nu are casă doar pentru El. Biblia ne vorbește despre Raiul lui Dumnezeu. Noi nu putem să ne uităm în Rai şi să vedem ce face Dumnezeu, dar ştim că acolo Isus ne pregătește un loc care este foarte frumos.

Într-o zi, Isus va veni înapoi aici pe pământ şi îi va lua cu El pe toţi oamenii buni, bărbați, femei, mămici, tătici, băieței și fetițe și îi va duce în Rai, ca să fie cu El. Atunci vom vedea cum este Raiul. Și toți vom locui împreună cu Dumnezeu.

Sus în Rai, Dumnezeu are un Oraş Ceresc. Oraşul se numeşte Oraşul Sfânt. Sfânt înseamnă curat și nepătat şi doar oamenii care au inima curată pot să ajungă acolo.

Sus, în Raiul lui Dumnezeu există un loc deosebit pregătit pentru tine. Da, locul acela există! Dacă Îl iubeşti pe Isus, dacă te rogi şi dacă ai inima curățită de păcat, într-o zi vei putea să mergi acolo. Aşa a spus Dumnezeu.

Chiar acum, Isus este în Rai şi pregăteşte totul pentru noi. Când va sosi timpul, noi vom merge în Rai şi nu va trebui niciodată să ne mai întoarcem pe acest pământ păcătos.

Odată, Dumnezeu a lăsat pe unul dintre slujitorii Lui să vadă Raiul, ca să scrie ce a văzut într-o carte. Este ultima carte din Biblie. Dumnezeu a vrut să ştim ce ne aşteaptă în Rai. Oraşul lui Dumnezeu e mult mai frumos decât orice am văzut noi vreodată.

În Rai străzile nu sunt aspre și negre aşa cum sunt cele pe care le avem noi. Ele sunt strălucitoare pentru că sunt din aur. Voi aţi văzut vreodată aur strălucitor? E atât de frumos! Într-o zi veţi alerga şi vă veţi juca pe străzile de aur, când veţi ajunge în Rai.

În Rai nu veţi mai cădea pe jos şi nici nu o să vă mai loviți. Acolo, nimeni nu va avea niciodată vreo rană. Chiar dacă cineva nu poate să meargă foarte bine aici, pe pământ, când va ajunge în Rai va fi sănătos pe deplin. În Rai, nimeni nu va mai plânge. Nimeni nu va plânge acolo, niciodată.

Oraşul lui Dumnezeu e foarte mare. Un zid îl înconjoară. Zidul este foarte înalt şi este deosebit de frumos. Aici, pe pământ, nu este niciun zid ca și zidul orașului lui Dumnezeu.

În Oraşul Sfânt al lui Dumnezeu nu va trebui să mai mergi la culcare. De ce? Pentru că acolo nu va mai fi noapte. Nu vei mai fi nici obosit şi nici somnoros. Nimeni nu va mai avea nevoie de becuri, lumânări sau lanterne pentru că acolo nu va fi întuneric niciodată.

Înainte de toate, când ajungeți în Rai Îl veți vedea pe Isus. El o să vă ţină pe genunchii Lui, așa cum i-a ținut pe băiețeii și fetițele despre care ni se povestește în Biblie. Isus vă va spune multe lucruri.

Îngerii sunt tot timpul cu voi pe pământ. Dumnezeu îi trimite ca să aibă grijă de voi. Tu nu poţi să vezi îngerul care stă chiar acum lângă tine, dar când ajungi în Rai o să vezi îngerii.

Băieţeii şi fetiţele îi vor cânta lui Isus. Voi cântaţi în fiecare duminică, odată cu toți copiii? Într-o zi veţi putea să cântați lui Isus.

Oamenii care sunt răi şi nu I-au cerut lui Dumnezeu să le ierte păcatele nu vor ajunge în Rai. Dumnezeu nu primește oameni răi în Rai. Nimeni care a luat un lucru mic și care nu era al lui nu va avea un loc în Rai, dacă nu Îi spune lui Isus că îi pare rău şi dacă nu duce lucrul furat înapoi sau dacă nu plăteşte paguba. Numai cei ale căror nume sunt trecute în Cartea lui Dumnezeu pot să ajungă în Rai.

Isus te iubeşte. Chiar acum El îţi pregăteşte un loc în Rai. Tu ce faci ca să fii sigur că vei putea să mergi acolo într-o zi?

Fii bun cu alții. Ascultă pe mămica și pe tăticul tău. Să nu uiți niciodată să te rogi. Lui Dumnezeu îi plac toate aceste lucruri.