FOREIGN LANGUAGES

Mame Creștine

Curriculum
Povestiri Sfinte pentru Cei Mici
75

Efeseni 6:1-3; Coloseni 3:20

Odată, erau nişte tătici și mămici care se simţeau singuri. Ei își doreau să aibă o fetiţă sau un băiețel, care să aducă fericire în casă. Dumnezeu S-a uitat pe pământ şi a văzut că ei aveau nevoie de un copilaş pentru ca sa fie fericiţi.

Câtorva familii Dumnezeu le-a trimis câte o fetiţă. Altor părinţi El le-a dat un băieţel. Dar tăticului tău şi mămicii tale pe cine le-a dat Dumnezeu? O, Dumnezeu te-a trimis pe tine! Tu eşti copilaşul acela pe care tăticul și mămica ta şi-l doreau, așa că, Dumnezeu te-a trimis pe tine.

Părinţii tăi au fost foarte bucuroşi că le-ai fost dat de Dumnezeu. Ei s-au tot gândit care este cel mai potrivit nume pentru scumpul lor copilaș. Până la urmă au găsit cel mai potrivit nume. Știi tu care este acest nume? Este chiar numele tău!

Tu poți să îl vezi pe tăticul tău și să o vezi pe mămica ta când sunt acasă. Pe Dumnezeu tu nu poţi să-L vezi, dar şi El te iubeşte. Dumnezeu este Tatăl tău din Cer.

Dumnezeu vrea ca tu să îi iubeşti pe mămica ta şi pe tăticul tău. În Biblie, Dumnezeu ne spune cum copilașii trebuie să asculte vorbele mămicilor și tăticilor lor pentru că acesta este cel mai bun fel de a le arăta că îi iubesc. Atunci când tu asculți de părinții tăi și nu ieși din vorba lor, ei sunt fericiţi.

Uneori s-ar putea să nu locuieşti cu mămica şi tăticul tău pentru o vreme. Oricine ar fi persoana care are grijă de tine atunci, ea îţi este ca o mamă. Îţi pregăteşte mâncare bună. Te iubeşte, iar pentru un timp, eşti copilașul ei. Poate că Dumnezeu a văzut că persoana la care locuieşti acum are nevoie de un copilaş ca tine pentru ca tu să faci ca familia aceea să fie fericită. Dumnezeu ştie cel mai bine totul.

Odată, era un copilaş pe care îl chema Samuel. El semăna cu tine, ca atunci când tu ai venit pentru prima dată la tăticul și la mămica ta. Samuel a tot crescut până a ajuns cât tine de mare, așa cum ești tu acum. Pe mama lui Samuel o chema Ana.

Ana era o mamă credincioasă. O mamă credincioasă e o mamă care Îl iubeşte pe Dumnezeu şi vrea ca băieţelul sau fetiţa ei să înveţe despre Dumnezeu.

În zilele noastre, mamele care sunt credincioase pot să le spună băiețeilor lor și fetițelor lor despre copilașul Isus, pe care Maria L-a avut. Mamele credincioase pot să îi învețe pe copiii lor cum să se roage şi cum să alunge păcatul din inima lor. Ele îi aduc pe copilaşii lor la Şcoala duminicală pentru ca ei să înveţe despre Biblie. Mama ta poate să îţi povestească despre alte mame din Biblie care au avut copilaşi ca tine.

Mama ta poate să se roage împreună cu tine. Mama ta te iubeşte foarte mult.

Samuel era un copil bun. El o ajuta pe mama lui la lucrurile mai uşoare. Samuel ştia că felul în care vrei să îi arăţi cuiva că îl iubeşti este să fii bun cu el. Fiecare mamă are nevoie de cineva care să fie un ajutor bun pentru ea. Mama ta are nevoie de un ajutor ca tine. Ori de câte ori o ajuţi, ascultând-o şi făcând ceea ce ea îţi cere să faci, tu faci ca și Isus să fie fericit. Tu nu ești niciodată prea mic ca să o asculți pe mama ta.

Unele mămici și unii tătici au băieței și fetițe care sunt foarte buni! Alte familii au copii care sunt neascultători. Iar unele familii au băieței și fetițe care, uneori, sunt buni, alteori sunt și neascultători.

Poți să îţi amintești când, poate că odată, ai fost cam obraznic cu mămica ta? Când te-ai uitat urât la ea şi i-ai spus „Nu!” cu un glas răutăcios? Biata ta mămică s-a simţit atât de rău! Atunci și Isus S-a întristat, în inima ta şi tu te-ai întristat, iar în adâncul sufletului tău îţi părea rău.

Îți este greu să te duci la mămica ta şi să-i spui: „Mămico, îmi pare rău. Îmi pare rău că am fost neascultător.” Dar dacă o să te duci la mămica ta și îi spui cât de rău îţi pare, atunci, ea va fi din nou fericită. Isus va fi fericit și fericit vei fi şi tu.

Mămica ta şi tăticul tău te iubesc şi când eşti bun şi atunci când eşti rău. Și Isus te iubeşte tot așa, dar El se întristează foarte mult când eşti neascultător. Mămica ta şi tăticul tău sunt foarte mândri de tine atunci când eşti bun şi blând, așa cum a fost și Isus când a avut vârsta ta. Când tu eşti bun şi Isus este fericit.

Isus ştie că nu este întotdeauna uşor să fii o fetiță cuminte sau să fii un băiețel cuminte. De aceea, El a pus în Biblie o regulă simplă. Iată regula: „Să cinsteşti pe tatăl tău şi pe mama ta.” Cu alte cuvinte, Isus a zis să ascultaţi ceea ce vă spun tăticii voștri și să ascultați ceea ce vă spun mămicile voastre, pentru că ei întotdeauna ştiu ceea ce este cel mai bine pentru copii.

Astăzi este Ziua Mamei, care este o zi deosebită. Așa că spune-i astăzi mămicii tale că o iubești.