FOREIGN LANGUAGES

Vasele cu Untdelemn

Curriculum
Povestiri Sfinte pentru Cei Mici
27

2 Regi 4:1-7

Elisei era unul dintre slujitorii lui Dumnezeu. El a fost unul dintre prietenii apropiați ai lui Ilie. Profetul Ilie le-a vorbit multor oameni despre Dumnezeu, iar acum Elisei făcea același lucru. El le-a zis oamenilor că Dumnezeu îi iubește. Mulți oameni au auzit despre Elisei.

Într-o zi, o femeie a venit la Elisei și l-a rugat să o ajute. Ea i-a spus că soțul ei a murit și că ea și cei doi copii ai ei nu mai aveau pe nimeni. Femeia îi datora unui om niște bani, dar ea nu avea bani să îi dea înapoi. Atunci, omul acela a venit la ea și a vrut să îi ia pe cei doi copii ai ei. Omul a vrut să facă din cei doi băieți sclavii lui! Femeia a întrebat pe Elisei: „Ce să mă fac?”

Elisei a întrebat-o: „Ce pot să fac pentru tine? Spune-mi ce ai acasă?” Ea a zis: „Roaba ta n-are acasă decât un vas cu untdelemn.” Elisei i-a zis: „Du-te de cere vase de afară de la toţi vecinii tăi, vase goale, şi nu cere puţine. Când te vei întoarce, închide uşa după tine şi după copiii tăi; toarnă din untdelemn în toate aceste vase şi pune deoparte pe cele pline.”

Răspunsul acesta părea a fi ciudat pentru necazul ei, dar femeia și băieții ei au ascultat imediat de Elisei. Ea și-a trimis băieții la toate casele vecinilor lor. În fiecare casă băieții au întrebat dacă ar putea să împrumute toate vasele goale pe care le aveau. Când băieții au terminat de strâns vasele de la vecinii lor, ei au venit acasă.

Femeia și cei doi fii ai ei s-au întors acasă și au închis ușa după ei. Apoi, ea a luat vasul ei cu untdelemn de pe o poliță și a început să umple unul dintre vasele pe care ea le-a împrumutat. Un minunat lucru s-a întâmplat! Oricât de mult untdelemn a turnat ea, în vasul ei, care era mic, încă a mai rămas mult untdelemn. Fiecare vas care a fost împrumutat și care era umplut a fost așezat deoparte de fiii ei. Apoi, femeia turna untdelemn într-un vas, apoi într-un alt vas și apoi într-un alt vas. În cele din urmă, când femeia a mai cerut un vas, fiii ei i-au spus că nu a mai rămas niciun vas. Toate vasele erau pline cu untdelemn. Femeia a știut că ceea ce s-a întâmplat cu untdelemnul a fost o minune.

Femeia s-a dus să-l caute pe Elisei. Ea era atât de emoționată când i-a spus ce s-a întâmplat. Femeia a vrut să știe ce trebuia să facă mai departe.

Elisei i-a spus să meargă și să vândă untdelemnul. Când va vinde untdelemnul, ea urma să aibă destui bani ca să plătească toată datoria pe care o avea la omul acela. Banii care rămâneau erau pentru ea și pentru fiii ei, ca să cumpere orice ar fi avut nevoie.

Elisei a fost un bun slujitor al lui Dumnezeu, iar femeia a avut înțelepciune ca să asculte de Elisei.