FOREIGN LANGUAGES

Elisei Face Minuni

Curriculum
Povestiri Sfinte pentru Cei Mici
26

2 Regi 2:19-22; 4:38-41

Copacii și grădinile din jurul micului oraş Ierihon erau cândva foarte frumoase dar, între timp, s-a întâmplat ceva rău. Apa nu mai era bună. Apa era atât de rea încât, dacă cineva ar fi băut din ea s-ar fi îmbolnăvit grav!

Chiar şi câmpiile şi frumoasele grădini înverzite se uscau pentru că apa era atât de rea. Oamenii din Ierihon erau tot mai îngrijoraţi cu fiecare zi care trecea. Nimeni nu poate să trăiască fără apă. Plantele şi grădinile trebuie să aibă apă bună, ca băiețeii şi fetițele.

Elisei, unul dintre slujitorii buni ai lui Dumnezeu, a ajuns în Ierihon. Oamenii i-au spus lui Elisei despre apa rea şi l-au rugat, dacă ar putea, să îi ajute. Ei știau că Elisei putea să se roage. Ei știau că Elisei se va ruga şi că Dumnezeu îi va spune ce să facă.

Exact așa a făcut Elisei. El s-a rugat. Apoi a zis: „Aduceţi-mi un blid nou şi puneţi sare în el.” Oamenii au plecat să aducă sarea pentru Elisei. Ei nu ştiau de ce Elisei a vrut sare, dar nu l-au întrebat, așa cum fac uneori băieţeii şi fetiţele, atunci când mămicile lor le spun să meargă și să aducă ceva. Nu, oamenii au ascultat imediat, pentru că ei ştiau că Elisei avea să-i ajute cumva.

Elisei a luat sarea şi s-a dus la izvor. Izvorul este locul de unde apa iese din pământ. Mai întâi, apa este un firicel subţire, apoi, când se adună din ce în ce mai multă apă, începe să curgă puțin mai departe și în curând ajunge să fie un mic șuvoi, care curge la vale.

Aici a fost locul unde a început necazul cu apa, chiar la început, adică la izvor. Elisei a aruncat sarea în izvor. Elisei s-a rugat lui Dumnezeu să facă din nou ca apa să fie bună şi curată. Elisei L-a rugat pe Dumnezeu să scoată răul din apă. În ziua aceea, Dumnezeu a făcut din nou ca apa din Ierihon să fie curată şi bună de băut.

Inima ta micuță este ca un izvor. Ştiai tu lucrul acesta? Inima ta este izvorul vieţii tale. Ea este o parte din tine și din care Isus vrea să scoată tot răul. Isus vrea ca inima ta să fie curată, nepătată şi bună. Inima ta să nu aibă pete ale păcatului, ci să fie o inimă dulce, curată, fără pată, care să trăiască pentru Isus.

Răul țâșnește din izvorul inimii tale. Lucrurile rele sunt făcute pentru că răutatea se găsește chiar în mijlocul inimii. Lucrurile bune sunt făcute când în mijlocul inimii este bunătatea.

Aşa cum Dumnezeu a făcut ca apele rele ale Ierihonului să fie bune, tot așa El poate să facă inima rea a unui copil să fie bună. Tot ce trebuie să facă un copil este să se roage Lui Isus şi să Îi spună că-i pare rău pentru lucrurile rele pe care le-a făcut. Atunci, Isus va face ca inima aceea să fie bună și curată.

Altădată, Elisei le dădea învățătură unor băieți într-un oraş al cărui nume era Ghilgal. Unul dintre băieți a ieşit pe câmp ca să aducă ceva pentru cină. Acolo, nu a mai plouat de multă vreme, aşa că băiatul trebuia să vâneze ceva pentru a face mâncare.

După un timp, băiatul a zărit ceva. „O, iată ceva bun!” s-a gândit el. „Am să culeg din roadele acestea, le voi tăia bucăți şi le voi găti.”

Când au început să mănânce, şi-au dat seama că mâncarea nu era bună. Ba mai mult, li s-a făcut rău.

Atunci, ei l-au chemat pe Elisei. Ei știau că Elisei se va ruga şi că Îl va întreba pe Dumnezeu ce să facă, iar Dumnezeu îl va ajuta.

Elisei a aruncat făină în oala în care s-a făcut mâncarea. Apoi, Elisei s-a rugat. L-a rugat pe Dumnezeu să facă mâncarea bună, ca oamenii să poată să o mănânce și să nu se îmbolnăvească. După ce Elisei s-a rugat, lor nu le-a mai fost teamă să mănânce. Ei au ştiut că totul va fi bine. Au mâncat cât au vrut şi nimeni nu s-a îmbolnăvit.

Indiferent ce ar fi să ni se întâmple, dacă avem nevoie de ajutor, Dumnezeu ascultă rugăciunile tot timpul. Și Dumnezeu ne va ajuta.

Elisei a făcut multe alte lucruri minunate. Dumnezeu l-a ajutat pentru că Elisei îl slujea pe Isus.