FOREIGN LANGUAGES

Domnul Este Păstorul Meu

Curriculum
Povestiri Sfinte pentru Cei Mici
33

Psalmul 23:1-6

David a fost băiatul care avea grijă de oile tatălui său și pe care le ducea singur la păscut pe munți. El Îl iubea pe Dumnezeu foarte mult. David Îi cânta lui Dumnezeu când era pe munți. El Îi spunea lui Dumnezeu cât de mult Îl iubeşte, cântând. De aceea și noi cântăm la Şcoala duminicală. Noi Îi spunem lui Dumnezeu că Îl iubim.

Lui Dumnezeu îi place mult să-i asculte pe băieței și pe fetițe când cântă. Dacă El vede că o fetiță sau un băiețel nici măcar nu încearcă să cânte la Şcoala duminicală, Dumnezeu se întristează. David cânta pe munți, deşi era singur-singurel.

David era un ciobănaş, așa că el ştia cât de apropiat trebuie să fie păstorul de oile sale. El trebuie să aibă grijă de ele tot timpul, zi şi noapte. David a scris un cântec şi l-a numit „Domnul este păstorul meu.” El ştia, de asemenea, cum trebuia să îşi conducă oile la toate locurile unde nu era pericol. Dumnezeu îi arăta lui David unde să meargă, exact aşa cum și David a făcut cu oițele.

În cântecul lui, David zicea, „El mă paşte în păşuni verzi şi mă duce la ape de odihnă.” Păşunea este un loc unde iarba este frumoasă şi verde. În timpul verii, iarba se usca la soare, așa că David trebuia să îşi ducă oile la o păşune frumoasă și verde, ca să fie sigur că oile aveau destulă hrană şi că puteau să se odihnească pe iarba răcoroasă.

David, când a zis că Dumnezeu îl păștea în pășuni verzi și că îl ducea la ape de odihnă, spunea că Dumnezeu se îngrijea ca el să aibă ceea ce avea nevoie. Tot ce Dumnezeu îi dădea lui David era bun şi îl făcea fericit. Dumnezeu se îngrijea de David, aşa cum David se îngrijea de mieluşei.

Oile nu pot să bea din apele care curg repede. Ele trebuie să aibă un loc în care apa e liniştită. Acolo, oile beau şi se simt foarte bine.

„Îmi înviorează sufletul,” cânta David. Astfel, el zicea că putea să se roage și că se simțea atât de bine în inima lui. Oricât trebuia să trudească, atunci când se ruga, David era plin de pace și fericire.

Când începe să se întunece, iar ziua e pe sfârşite, un păstor, ca și David, caută un loc bun unde oile sale să doarmă în timpul nopții. Uneori, păstorii găsesc o peșteră, iar oile ar putea să intre în peşteră. Dacă oile lui David dormeau într-o peșteră, el stătea acolo lângă ele toată noaptea ca să le păzească, aşa cum face Dumnezeu cu noi. El veghează asupra noastră şi atunci când dormim şi atunci când suntem treji. Dumnezeu nu Își ia ochii de pe noi, niciodată.

Oile simţeau siguranţă, pentru că îl aveau pe David ca păstor. David se simţea în siguranţă pentru că ştia că Dumnezeu era Păstorul său şi că veghea asupra lui. Oilor nu le era frică, niciodată. David era acolo. Lui David nu-i era frică, niciodată. Dumnezeu era acolo.

David ştia că, stând aproape de Dumnezeu, el era întotdeauna în siguranţă. La fel se întâmplă şi cu noi. Atunci când stăm lângă Isus, rugându-ne şi vorbind cu El, noi suntem ca mieluşeii când erau cu David. Ei aveau nevoie de David, iar noi avem nevoie de Isus.

Poate că şi tu eşti așa cum era David. Ai privit tu vreodată cerul albastru, gândindu-te la Dumnezeu şi la Isus care sunt în Cer? Poate că ai privit cerul noaptea și ai văzut stelele strălucitoare şi ţi-ai dorit să poţi pătrunde cu privirea în Cer, ca să-L vezi pe Isus și ce face El.

Nu trebuie să-L vezi pe Isus ca să ştii cum arată. El poate să te facă să fii fericit în inima ta. Poţi să fii bun şi milos şi poţi să-I cânţi un cântecel lui Isus, aşa cum și David îi cânta lui Dumnezeu. Tu ai încercat vreodată să-i cânţi lui Isus un cântecel, în timp ce te joci? Poţi să-I cânţi: „Isus, știu mă iubeşte!” O, ce mult I-ar plăcea lui Isus să te audă și pe tine cântând așa!

Aerul curat şi proaspăt este peste tot în jurul tău. Chiar îl respiri, dar nu poţi să îl vezi. Poţi să simţi când aerul este cald şi poți să simți când aerul este rece. La fel, tu poţi să simți dragostea lui Isus în inima ta. Ştii că dragostea Lui este acolo, chiar dacă nu poţi să o vezi.

În Biblie sunt multe cântece pe care le-a scris David. Cântecul acesta deosebit se numeşte: „Domnul este Păstorul meu.”

Isus este Păstorul nostru cel Bun. El îi iubeşte pe mieluşei. Isus te iubeşte şi pe tine.