FOREIGN LANGUAGES

Învățăturile lui Isus

Curriculum
Povestiri Sfinte pentru Cei Mici
48

Matei 6:14-15; 7:1-5,12

Lui Isus Îi plăcea să vorbească oamenilor mari, bărbaților și femeilor, dar şi copiilor, băieților și fetițelor. El dorea să le spună toate lucrurile care puteau să îi facă fericiţi. Isus dorea ca băieții și fetițele să înveţe și cum să Îl iubească pe Dumnezeu. Nu doar oamenii mari pot să Îl iubească pe Dumnezeu, dar şi băieții și fetițele pot să Îl iubească.

Isus mergea dintr-un oraş în altul. El nu avea o casă a Lui. El era prea ocupat să îi înveţe pe toţi ce trebuie să facă pentru a fi fericiţi şi pentru a fi pregătiţi, ca într-o zi, să meargă în Cer.

Câteodată, unii băieți și unele fetițe fac lucruri care ție nu îţi plac. Poate că îţi spun ceva supărător şi josnic care te întristează. Isus a spus că nu trebuie să te superi niciodată pe ei. Și nici nu trebuie să le faci vreun rău, fiindcă s-au purtat urât cu tine.

De multe ori oamenii s-au purtat urât cu Isus cât timp El a trăit aici pe pământ, dar El nu le-a răspuns niciodată cu lovituri sau cu fapte rele. Isus vorbea întotdeauna cu Dumnezeu despre acei oameni şi Îl ruga să îi ajute să fie buni. Isus vrea să faci şi tu la fel. Isus vrea să te rogi pentru cineva care a fost rău cu tine. Isus se întristează când un băieţel sau o fetiţă, care ştiu despre El, se comportă la fel de rău ca oricine altcineva.

Uneori se întâmplă ca un băieţel sau o fetiţă să se poarte rău cu alți copii. Dar, după un timp, băieţelul sau fetiţa simte că el sau ea este vinovat şi îi pare rău pentru ceea ce a făcut. Atunci, fiecare îşi doreşte să nu se fi purtat așa. Fiecare ar vrea ca micul său prieten să ştie și el că lui sau ei îi pare rău. Isus a spus că te vei simţi vinovat pentru orice lucru rău pe care îl faci. Trebuie să-l rogi pe cel față de care ai greșit să te ierte. Trebuie să-L rogi şi pe Isus să te ierte, pentru că orice lucru rău pe care tu îl faci Îl întristează pe Isus.

Isus i-a învăţat pe oameni să le facă altor oameni ceea ce ei ar dori ca acei oameni să le facă lor. Dacă eşti vesel şi binevoitor cu frăţiorul sau cu surioara ta, atunci şi ei vor fi veseli şi binevoitori cu tine.

Dacă vrei ca fratele, sora sau prietenul tău să nu strice jucăriile sau lucrurile tale, atunci trebuie să fii foarte atent și nici tu să nu strici jucăriile sau lucrurile lor.

Dacă vrei ca alți băieți sau fete să nu își ascundă jucăriile și să nu fie egoiști față de tine, atunci nici tu nu trebuie să fii egoist. Tu trebuie să fii bucuros să împarți cu alții ceea ce ai. Tu trebuie să fii fericit să îi lași și pe alți copii să se joace cu câteva dintre jucăriile tale. Isus nu vrea ca băieții și fetele să fie egoiști.

Uneori, unul dintre cele mai grele lucruri de făcut este să dăm altora din ceea ce avem mai bun, iar noi să fim mulțumiți cu altceva. Dacă tu Îl iubeşti pe Isus, atunci așa vei dori să faci. Dacă toţi băieţeii, toate fetiţele şi toţi oamenii mari ar face ce a zis Isus, atunci nu ar mai fi lupte, certuri sau furie între oameni.

Alte lucruri pe care le învățăm de la Isus sunt adevărul și cinstea. Noi nu trebuie să spunem lucruri care nu sunt adevărate. Întotdeauna trebuie să rostim adevărul. Şi nu trebuie să luăm niciodată lucruri care nu sunt ale noastre.

Toate aceste lucruri rele sunt smulse din inima noastră când Isus intră în noi şi ne dă o inimă curată şi nepătată. Apoi, este atât de ușor să faci fapte bune!

Dimineața când te trezeşti, tu să fii fericit pentru că Isus te iubeşte. De aceea, încearcă să faci ceea ce lui Isus I-ar plăcea să faci.

Dacă vei face toate aceste lucruri pentru Isus, tu vei ajunge să fii fericit întotdeauna! Și în scurtă vreme toată lumea va fi fericită.