FOREIGN LANGUAGES

Maria Se Duce la Mormânt

Curriculum
Povestiri Sfinte pentru Cei Mici
65

Ioan 20:1-21

Era dimineața devreme. Maria Magdalena mergea spre locul unde fusese așezat Isus, după ce a fost dat jos de pe cruce. Maria avea la ea ceva care răspândea un miros dulce, ca să ungă trupul lui Isus. Maria era unul dintre prietenii deosebiți ai lui Isus.

Dar stați puțin! Uitați-vă! Unde este Isus? Locul unde Isus a fost așezat, era gol acum. Isus dispăruse! Isus nu mai era acolo! Oare, unde era El? Cine L-a luat?

Maria s-a uitat din nou în mormânt, ca să fie sigură, dar nu – Isus chiar nu mai era. Acolo, Maria a văzut doi îngeri. A început să plângă. Unul dintre îngeri a întrebat-o: „Femeie, pentru ce plângi?” Atunci, Maria a spus: „Pentru că au luat pe Domnul meu și nu știu unde L-au pus.”

Maria s-a întors cu spatele. Era atât de tristă! Plângea în hohote. Dar ştiţi ceva? Isus se afla acolo, chiar acolo lângă Maria. Isus trăia. Dar, Maria plângea atât de tare, încât nu şi-a dat seama că era Isus. Ea a crezut că era omul care îngrijea frumoasa grădină.

Apoi, Isus a rostit numele ei, „Maria!” Maria s-a întors şi a privit din nou. Cunoştea glasul blând al lui Isus. Era Isus! Isus se afla chiar acolo, lângă ea. Isus trăia din nou, aşa după cum El a spus. Acum, Maria nu mai plângea. Ea a îngenuncheat la picioarele lui Isus şi I s-a închinat.

În aceeași zi, Isus a întâlnit și alţi prieteni de-ai Săi. El a mers pe drum alături de doi dintre ei. Și chiar a cinat cu alţi prieteni.

Zece dintre ucenicii lui Isus – unu, doi, trei, patru, cinci, șase, șapte, opt, nouă, zece ucenici stăteau cu toții la un loc în seara duminicii de Paște. Deodată, Isus a intrat la ei, fară să deschidă vreo uşă. Isus știa unde erau ei, aşa cum El ştie întotdeauna unde te afli și tu. Ucenicii Lui au fost atât de uimiţi, încât cu greu au putut să creadă că, într-adevăr, era Isus. Ei s-au apropiat de El şi chiar L-au atins. Da, era Isus al lor Cel drag, viu şi nevătămat.

Isus a vorbit mult timp cu prietenii şi ucenicii Lui în acea seară de Paşte. Ei erau atât de fericiţi să vorbească din nou cu El.

Noi nu putem să-L vedem pe Isus, dar putem să vorbim cu El ori de câte ori dorim şi El întotdeauna ne aude. Noi ne rugăm, și acesta este felul în care putem să vorbim cu Isus. El vrea să Îi vorbim în fiecare zi.