FOREIGN LANGUAGES

Grija lui Dumnezeu față de Pavel

Curriculum
Povestiri Sfinte pentru Cei Mici
74

Fapte 27:1-44; 28:1-11

O corabie mare plutea pe valurile mării. Apostolul Pavel, unul dintre propovăduitorii lui Dumnezeu, se afla în corabie. Pavel nu era în vacanță. El era în corabie împreună cu câţiva soldaţi care îl duceau în alt oraş, ca să-l arunce în închisoare.

Pavel era un om bun. El Îl iubea pe Dumnezeu. Pavel nu a fost neascultător şi nu a făcut nimic rău. Oamenii care nu Îl iubeau pe Isus se purtau foarte urât cu el. Ei încercau să îl împiedice pe Pavel să le spună oamenilor despre Isus. Pavel dorea ca toată lumea să ştie despre dragostea lui Isus, indiferent ce rău îi făceau ei sau cât de urât se purtau. Oricum, Pavel predica. Dar, acum, îl duceau la închisoare.

Un timp, totul a mers foarte bine. Marea nu era deloc agitată. Vântul bătea atât cât era nevoie, făcând corabia să înainteze.

Dar, după aceea, a început să bată un vânt puternic. Vântul bătea din ce în ce mai tare. În scurt timp, corabia a început să se clatine. Valurile mari şi vântul puternic împingeau corabia ca pe o bărcuță de jucărie. Apoi, a venit o furtună, care i-a udat pe toţi. Marinarii nu mai puteau să cârmuiască marea corabie în direcţia potrivită.

Cerul era acoperit de nori negri. Oamenii de pe corabie nu mai puteau să vadă soarele. Ei nu mai puteau să vadă nici stelele care străluceau noaptea. Vântul bătea cu putere, șuierând îngrozitor. Dar, lui Pavel nu i-a fost frică. El s-a rugat lui Dumnezeu. Pavel ştia că Dumnezeu îi va purta de grijă. Și, într-adevăr, Dumnezeu l-a ocrotit.

Într-o noapte, Dumnezeu a trimis un înger să îi spună lui Pavel cum corabia avea să se rupă în bucăţi și că nimeni nu va fi rănit. Și așa s-a întâmplat.

Marinarii s-au înspăimântat! Ei au luptat din greu mult timp să nu se scufunde corabia, încât nici nu au mai mâncat. Pavel însă, le-a spus să se așeze şi să mănânce. Dumnezeu se îngrijea și de ei.

Corabia a ajuns aproape de ţărm, dar nu putea să meargă mai departe. Corabia s-a rupt în bucăţi şi a început să se scufunde în apa mării. Bucăţi mici de scânduri pluteau de jur-împrejur.

Unii oameni au început să înoate. Alţii s-au ţinut de scândurile corabiei şi au plutit așa spre țărm. Așa au ajuns cu toții la mal.

Pe acea insulă trăiau niște oameni. Când s-au trezit devreme, în acea dimineață ploioasă și rece, ei s-au mirat când au privit spre mare. Au văzut cum o corabie se rupe în bucăți. Ei au mai văzut şi oamenii căzuţi în apă. Oamenii de pe insulă s-au grăbit spre apa mării, ca să dea ajutor celorlalți oameni!

Oamenii de pe corabie erau foarte obosiţi, erau uzi și le era frig. Oamenii care locuiau pe insula aceea mică, insula Malta, au făcut un foc mare pe țărm. Naufragiaţii s-au bucurat foarte mult când au văzut focul. Toți s-au aşezat în jurul focului pentru a se încălzi.

Oamenii de pe insula Malta s-au purtat foarte frumos cu Pavel şi cu cei care erau cu el. Conducătorul insulei i-a invitat la el acasă. Pavel şi ceilalți oameni au stat acolo trei zile. Poate că omul care era conducătorul insulei avea oameni care lucrau pentru el și pe care i-a pus să pregătească mai multe feluri bune de mâncare pentru oaspeţi.

Pavel a aflat că tatăl acestui bun conducător era foarte bolnav. Poate că Pavel s-a gândit așa: „Eu aş dori ca acest conducător să mă lase să mă rog pentru tăticul lui. Dumnezeu îl va face sănătos. Apoi, toată lumea de pe această insulă va şti despre adevăratul Dumnezeu.”

Pavel s-a rugat pentru bolnav. Şi-a pus mâinile peste el, așa cum a zis Isus în Biblie. Dumnezeu l-a făcut din nou sănătos și puternic.

Pavel s-a mai rugat şi pentru alţi bolnavi şi toţi s-au făcut bine. Pavel a mai stat acolo un timp, până când a trecut vremea rea. Toţi oamenii au aflat despre Dumnezeu şi au învăţat cum să se roage.

Oamenii s-au purtat uneori urât cu Pavel, dar el a continuat să le spună despre Isus. Unii dntre prietenii noştri s-ar putea să ne supere în legătură cu Isus sau că mergem la Şcoala duminicală. Isus nu vrea să ne oprim din a le spune despre El. Poate că și ei vor învăţa să-L iubească pe Isus aşa cum Îl iubeşti tu.

Şi tu poţi să fii ca Pavel — un bun slujitor al lui Isus. Poţi să te rogi pentru cineva bolnav. Dumnezeu te va auzi. Poate că rugăciunea ta va fi rugăciunea pe care El o va folosi ca să-i vindece pe bolnavi.