FOREIGN LANGUAGES

Dorca

Curriculum
Povestiri Sfinte pentru Cei Mici
71

Fapte 9:36-42

În orașul Iope trăia o femeie pe care o chema Tabita. Dar aproape toți oamenii îi spuneau Dorca. Ea era o femeie cu totul deosebită. Ea Îl iubea pe Isus și dorea să facă tot ce putea ea mai bine pentru El.

Unul dintre lucrurile pe care Dorca le îndrăgea mult era să coase haine. Dacă cineva avea nevoie de o haină nouă, ea croia haina, își punea ață în ac și cosea o frumoasă haină pentru persoana aceea. Dorca făcea haine pentru femei și fetițe. Dacă ea știa că cineva era prea sărac pentru a-și cumpăra o haină nouă, Dorca făcea o haină și o dăruia acelei persoane.

Dorca nu era niciodată prea ocupată ca să nu ajute pe cineva care avea o nevoie. Ea făcea acele lucruri pentru oameni fiindcă îi iubea cu acea dragoste deosebită pe care o dă Dumnezeu.

Într-o zi, Dorca s-a îmbolnăvit grav. Ea a fost atât de bolnavă că a murit! Toți prietenii ei erau foarte întristați și le era dor după ea.

După ce au așezat-o într-o cameră de sus, prietenii ei au trimis pe cineva după Petru. El era unul dintre ucenicii lui Isus și ei au auzit că el se afla atunci într-un alt oraș, care era în apropiere. Oamenii aceia l-au rugat pe Petru să meargă înapoi cu ei. Prietenii Dorcăi au vrut ca Petru să fie alături de ei în acel moment plin de tristețe.

Când a sosit la Iope, Petru a văzut mulți oameni care plângeau. Ei erau prietenii Dorcăi. Când l-au văzut pe Petru, l-au dus în camera de sus, pentru ca și el să o vadă pe Dorca. Unele dintre femeile văduve i-au arătat lui Petru câteva dintre hainele și cămășile pe care Dorca le-a făcut când era în viață. Femeile acelea au vrut ca Petru să știe ce prietenă bună a fost Dorca pentru ele.

Petru a scos pe toată lumea afară din cameră, ca să poată să fie singur cu Dorca. După ce toți au ieșit din cameră, Petru s-a aplecat pe genunchi și s-a rugat lui Dumnezeu. El știa că Dumnezeu putea să înfăptuiască orice, chiar să aducă din nou oamenii la viață. După ce a terminat rugăciunea, Petru s-a întors spre trupul Dorcăi. Atunci, Petru, folosind celălalt nume al ei, i-a zis: „Tabita, scoală-te!”

Dorca a deschis ochii și când l-a văzut pe Petru a stat în capul oaselor! Petru a luat-o de mână și a ajutat-o să se dea jos din pat. După aceea, i-a chemat pe toți oamenii care erau în casă și le-a spus că Dorca era din nou în viață.

Fiecare s-a bucurat mult! Ei le-au spus și altor prieteni despre ceea ce s-a întâmplat când Petru a venit să o vadă pe Dorca. În scurt timp, toți cei din Iope au aflat că Dorca era din nou în viață!

În ziua aceea, mulți oameni au învățat să-L iubească pe Isus. Ei au crezut că Isus poate să înfăptuiască orice lucru!

Azi, încă mai sunt oameni în lume care Îl iubesc pe Isus așa ca Dorca. Ei vor să facă lucruri bune pentru alți oameni. Ei vor ca toți să Îl iubească pe Isus. Eu vreau să fiu unul din slujitorii lui Isus. Nu vrei să fii și tu?