FOREIGN LANGUAGES

Să Folosim Ce Ne-a Dat Dumnezeu

Curriculum
Povestiri Sfinte pentru Cei Mici
7

Geneza 18:1-8; Matei 25:34-40

Era o zi călduroasă. Avraam şi soţia sa locuiau într-un cort, la fel cum trăiau toţi oamenii din țara aceea. Cortul lor era în deşert, unde este mai cald decât în orice alt loc de pe pământ.

Avraam Îl iubea pe Dumnezeu. Dumnezeu îl iubea și El pe Avraam. În ziua aceea plină de căldură, Avraam s-a aşezat în uşa cortului său. El s-a uitat şi a văzut că trei oameni stăteau afară în picioare. Avraam şi-a dat seama că oamenii aceea erau obosiţi și înfierbântați, după ce au mers mult pe drumul prăfuit într-o zi atât de călduroasă.

Avraam nu a aşteptat ca oamenii să se apropie de cortul lui. El a sărit în picioare şi s-a dus cât a putut de repede în întâmpinarea lor. Avraam s-a închinat înaintea lor şi apoi i-a rugat să nu meargă mai departe, ci să rămână acolo. Avraam le-a zis: „Odihniţi-vă sub acest copac, iar eu vă voi aduce ceva să mâncați,” Ei au zis că vor rămâne puţin.

Avraam le-a adus apă, ca să-şi spele picioarele înfierbântate și prăfuite. Cât de bună și răcoritoare trebuie să fi fost apa pe picioarele lor obosite! Avraam s-a întors repede în cort şi i-a spus soţiei lui, Sara: „Avem oaspeţi. Fă repede nişte turte pentru ei.” Apoi, Avraam s-a dus repede pe câmpul unde păşteau vacile sale. El a căutat cel mai bun viţel, pe care l-a dat slujitorilor săi, care au pregătit friptură pentru oaspeți. ,,După ce Sara a copt turtele care erau ca nişte pâini, Avraam a luat turtele, friptura, laptele şi untul, şi le-a dus oamenilor care se odihneau sub copac.” Ei au mâncat acolo, sub copac. Avraam nu s-a aşezat cu ei la masă, ci doar a stat pe aproape, ca să vadă dacă oaspeţii mai aveau nevoie de ceva. Avraam le-a dat ceea ce avea el mai bun şi a făcut tot ce a putut pentru a-i ajuta. Avraam nu ştia cine erau ei şi încotro mergeau. El ştia că Dumnezeu voia ca el să-i ajute pe oameni şi să fie bun cu ei.

Cine credeţi că erau cei trei oameni? Cine puteau să fie cei care au apărut aşa, dintr-o dată, când Avraam stătea la uşa cortului său? Ei erau Îngeri veniți din Cer, îmbrăcaţi ca oamenii. Unul dintre Îngeri era chiar Domnul.

Avraam a fost atât de bucuros că a făcut tot ceea ce a putut ca să îi facă fericiți! Când i-a văzut prima dată, el nu ştia că ei sunt îngeri.

Isus îi vede pe băieței și pe fetițe tot timpul. El se uită şi la oamenii mari, ca să vadă dacă sunt buni şi săritori pentru cineva care ar avea nevoie de ajutor. Isus vrea ca toţi cei care-L iubesc să fie gata să facă repede orice mic gest, pentru cineva care are nevoie.

Într-o zi, Isus va veni pe pământ ca să îi ducă cu El pe toţi cei care Îl iubesc. Într-o bună zi, Dumnezeu va deschide marea Carte a Vieţii unde sunt scrise numele tuturor băiețeilor, fetițelor, bărbaților și femeilor care nu au păcate în inima lor.

Atunci, Isus îi va lăsa pe oamenii buni să trăiască cu El în Cer. El nu va lăsa pe niciun om rău să ajungă în Cer.

Isus va spune celor mântuiţi: „Voi aţi dat cuiva apă să bea când îi era sete. Aţi dat hăinuțe unor fetițe sau băieței când nu aveau.” Isus ştie când îl lăsaţi pe cineva să stea în casa voastră, chiar şi să doarmă în patul vostru, atunci când are nevoie să locuiască undeva, iar voi nu faceți mofturi. Poate că cineva se duce în vizită la un mic prieten bolnav şi îi aduce o jucărie de-a lui, ca să se joace. Toate aceste mici lucruri frumoase, pe care le faceţi altcuiva, sunt ca și cum le-ați face lui Isus. Așa a spus Isus în Biblie. Când arătaţi bunătate şi blândeţe altcuiva, Isus se simte ca și cum I-ați arăta toate acestea Lui.

Sunteți buni față de Isus când sunteți buni cu un mic prieten sau cu cineva pe care nu l-aţi văzut niciodată.