FOREIGN LANGUAGES

La Picioarele lui Isus

Curriculum
Povestiri Sfinte pentru Cei Mici
56

Luca 10:38-42, Ioan 12:2-8

Lui Isus I-a plăcut mult să meargă acasă la Maria, Marta şi Lazăr. Ei Îl iubeau pe Isus şi El îi iubea. Isus nu avea o casă și nici un pat care să fie al Lui. El mergea dintr-un oraş în alt oraș vorbindu-le oamenilor despre Dumnezeu şi Cer. Isus Se simţea întotdeauna atât de fericit în casa prietenilor Lui care L-au iubit.

Într-o zi, El a venit din nou în casa lor. O, cât de fericite au fost Maria şi Marta să-L vadă pe Isus! Maria s-a oprit din lucru imediat şi repede s-a aşezat jos, la picioarele lui Isus. Ea a vrut să asculte cu atenţie tot ceea ce spunea El.

Maria a dorit să audă lucrurile frumoase pe care Isus le spunea despre Dumnezeu, despre îngeri şi despre cum putea și ea să se roage ca să ajungă în Rai într-o zi.

Maria ştia că trebuie să-L asculte pe Isus în timp ce El era acolo, pentru că El avea să plece din nou către un alt oraş. Treburile de la bucătărie putea să le facă mai târziu.

Unde era Marta în timp ce Maria stătea şi Îl asculta pe Isus? Zorea încoace şi-ncolo. Era foarte ocupată! Marta pregătea probabil cina. Marta dorea să-I arate lui Isus cât de mult Îl iubea, făcând toate lucrurile despre care ea gândea că L-ar fi făcut fericit. Ea știa că Isus nu avea timp să se odihnească des. Probabil că ea dorea ca Isus să mănânce o cină gustoasă și caldă. Ea dorea ca Isus să aibă ce e mai bun din ce putea ea să-I dea. Marta se gândea că în felul acesta putea să facă ceva pentru Isus. Ea era atât de preocupată cu treaba pe care o făcea, încât nu a auzit foarte mult din ceea ce Isus îi spunea Mariei.

Martei nu i-a plăcut că Maria stătea lângă Isus şi Îl asculta. Ea se gândea că Maria ar fi trebuit să se ridice şi să o ajute. În cele din urmă, Marta a spus: „Doamne, nu Îți pasă că sora mea nu mă ajută? Nu îi spui să vină și să mă ajute?” Chiar nu-I păsa lui Isus că Marta trebuia să facă toate treburile?

Isus nu a certat-o pe Maria. El S-a gândit că era mai bine pentru Maria să-şi facă timp pentru a învăţa lucruri despre Dumnezeu, decât să muncească tot timpul şi să nu asculte deloc. Cum ar fi putut Maria să afle vreodată dacă Isus nu i-ar fi spus? Isus urma să plece în scurtă vreme şi nimeni nu ar fi putut să-i mai spună așa ceva. Isus era fericit pentru că Maria nu era prea ocupată ca să nu asculte.

Isus ştia că Marta încerca să-L mulţumească, dar El nu voia ca ea să fie atât de ocupată, încât să nu aibă timp să vorbească cu El şi să-L asculte.

Cel mai bun lucru din lume este să înveţi cum să trăieşti pentru Isus. Isus nu vrea ca băiețeii și fetițele să uite să vorbească cu El sau să fie prea ocupați cu joaca pentru a asculta cuvintele Lui. Când te rogi, tu Îi vorbeşti lui Isus şi El ascultă fiecare cuvânt pe care îl spui. Tu nu ești niciodată prea mic pentru a-I vorbi lui Isus. Trebuie să-I vorbeşti zi de zi şi să-I mulţumeşti pentru lucrurile bune pe care le ai.

Într-o zi, Maria a vrut să-I arate lui Isus cât de mult Îl iubea. Ea avea un vas cu mir, un fel de ulei cu parfum foarte frumos mirositor, care costa o mulţime de bani.

Maria, Marta, fratele lor Lazăr şi Isus au luat cina împreună. Maria s-a îndreptat spre Isus, a deschis vasul şi a uns picioarele lui Isus cu acel parfum frumos mirositor. Apoi s-a pus pe genunchi şi I-a şters picioarele cu părul ei lung. Acesta a fost darul ei pentru Isus. Acesta a fost felul ei de a arăta că Îl iubeşte pe Isus. Isus o iubea pe Maria atât de mult pentru că ea era atât de bună cu El.

Unii oameni s-au gândit că Maria facea un lucru nechibzuit, pentru că uleiul frumos mirositor a costat foarte mulți bani, iar ea l-a turnat pe picioarele lui Isus! Dar Isus nu S-a gândit că gestul Mariei era nechibzuit. Această povestire se află chiar în Biblie, așa că putem să o citim cu toţii.

Nu are importanță unde eşti, acasă, la joacă, niciodată să nu fii așa de ocupat, încât să nu mai vorbeşti cu Isus. Pentru că Isus te ascultă. Dacă alții nu vor să-I vorbească, El te ascultă numai pe tine.

Isus vrea ca tu să fii ca Maria. El vrea ca și tu să stai liniștit și să asculți cât poți la tot ceea ce Isus dorește ca tu să faci.

De aceea mergi tu la Şcoala duminicală, ca să poţi să înveţi despre Isus împreună cu alţi băieței și fetițe. Isus este fericit când priveşte din Cer şi vede cum copiii cântă, se roagă şi ascultă ce spune învățătorul despre Isus.