FOREIGN LANGUAGES

Un Copil Îl Va Conduce

Curriculum
Povestiri Sfinte pentru Cei Mici
77

Isaia 11:6-9; 35:1-10

Într-o bună zi, da, într-o bună zi, pământul prăfos și fierbinte și deșertul plin de nisip va arăta ca o frumoasă grădină cu flori. Acum în deşert nu cresc flori, dar într-o zi, vor crește flori frumoase acolo.

Într-o bună zi, bătrânii urşi, tigrii și leii sângeroşi vor fi buni şi blânzi. Copiii se vor putea juca cu ei, aşa cum băiețeii și fetițele se joacă astăzi cu pisicile şi câinii. Animalele sălbatice nu vor mai face rău nimănui. Toate animalele care acum mormăie şi care sunt rele nu vor mai fi rele și înfricoşătoare.

Când vor fi toate acestea? Când Isus va veni din nou printre noi ca să fie Conducătorul nostru și Regele nostru. Toate vor fi bune și plăcute pe pământ, la fel de bune și plăcute cum este Isus. Biblia ne spune totul despre aceste lucruri. De aceea știm că așa va fi. Isus a promis că El se va întoarce şi că va fi Regele nostru.

Când Isus va fi Regele nostru, toate animalele care acum trebuie să fie ținute în cușcă, pentru că sunt fioroase, vor merge frumos în urma băiețeilor și fetițelor și le vor plăcea să fie mângâiate și iubite.

Leii ucid oi, dar când Isus va fi Regele nostru, ei vor paște la un loc cu oile, vor dormi alături de oi și vor fi împăcați unii cu alții.

Isus vrea ca lumea aceasta, care este a Lui, să fie frumoasă. Tufele de trandafiri nu vor mai avea spini. Tot pământul va fi o grădină mare şi frumoasă. Copacii vor fi înalți şi verzi tot timpul. Florile vor fi mai frumoase decât cele pe care le-am văzut noi vreodată.

Nimeni nu va mai avea parte de suferinţă. Toţi vom fi bine și sănătoşi. Cei care acum sunt orbi vor putea să își deschidă ochii și să vadă. Ologii nu vor mai şchiopăta. Ei vor putea să alerge şi să sară. Isus va face ca totul să fie frumos. Aşa a spus El în Biblie.

Când Isus a venit prima dată pe pământ, unii oameni au vrut ca El să fie Rege, dar Isus a spus că, într-o zi, va veni înapoi pe pământ și atunci va fi Rege.

Isus vrea ca poporul Său să fie bun şi toţi să aibă inimi curate. În Împărăția lui Isus nu poate să existe păcat. Isus îi învaţă tot timpul pe băieței, pe fetițe și pe oamenii mari cum să se roage ca păcatele lor să fie iertate.

Nu-i aşa că noi toţi vrem să trăim împreună cu Isus, atunci când El va fi Regele întregului pământ? Isus îi iubeşte pe băieței şi fetițe. De aceea, Isus a pregătit totul, ca să fie un timp îndelungat în care fiecare să trăiască fericit, foarte fericit.

Atunci, oamenii nu vor mai fi răi unii cu alții. Toate animalele, chiar urşii, tigrii și leii, îi vor iubi pe copii şi se vor juca cu ei.

Să aveţi grijă, rugaţi-vă și cereți lui Isus să vă cureţe inima, ca să fie bună și curată, pentru a fi gata cu totul să trăiţi alături de Isus când El va fi Rege. S-ar putea ca El să vină chiar azi sau mâine. Nu v-ar plăcea să vă jucaţi și să vă distrați cu un leu, așa cum vă jucaţi și vă distrați cu o pisicuță sau cu un cățeluș?