FOREIGN LANGUAGES

Ilie și Corbii

Curriculum
Povestiri Sfinte pentru Cei Mici
22

1 Regi 17:1-6

Lucrurile nu mergeau deloc bine în Israel. Regele și toți oamenii care locuiau acolo se închinau la idoli, în loc să se închine adevăratului Dumnezeu. Faptul acesta L-a întristat foarte mult pe Dumnezeu. El i-a spus profetului Ilie să îi transmită regelui Ahab un mesaj.

Dumnezeu i-a dat putere lui Ilie să stea înaintea regelui și să spună: „În anii aceştia nu va fi nici rouă, nici ploaie, decât după cuvântul meu.”

Nu va fi ploaie? Cum se poate să nu fie ploaie? O, Ahab s-a înfuriat foarte tare! El era regele și nu dorea ca altcineva să spună ce avea să se întâmple în regatul lui. Ahab era foarte îngrijorat pentru că el știa că fără ploaie totul se va usca. Fără apă, plantele vor muri și nu va fi hrană. Dacă nu va fi ploaie, râurile vor seca și nu va mai fi apă pentru băut. Animalele au nevoie de hrană și apă pentru ca să trăiască. Și ce se va întâmpla cu oamenii?

Dumnezeu știa că mesajul avea să-l înfurie foarte tare pe regele Ahab. Dumnezeu mai știa și că regele avea să-i facă rău lui Ilie. Dar lui Ilie nu îi era frică, pentru că el știa că Dumnezeu îi va purta de grijă. După ce Ilie a transmis mesajul pe care i l-a dat Dumnezeu, Dumnezeu i-a spus să meargă și să locuiască lângă un pârâu al cărui nume era Cherit. Pârâul nu era departe de Râul Iordan.

Când a ajuns la pârâu, Ilie a găsit multă apă, care era proaspătă și limpede, bună pentru băut. Dar când s-a uitat în jurul lui, el a văzut că nu era nimic de mâncare. Nu erau nici case, nici magazine, de unde ar fi putut să își cumpere mâncare. Ilie era departe de orice drum pe care mergeau oamenii și tot departe era și de locurile unde copiii se jucau. Însă, Ilie nu era singur. Dumnezeu știa unde era Ilie. Și Dumnezeu i-a promis lui Ilie că îi va trimite mâncare. Dumnezeu i-a spus lui Ilie cum corbii aveau să îl hrănească. Vă dați seama! Cum ar putea o pasăre să îl hrănească pe un om? Cum ar putea păsările să ducă destulă mâncare în ciocurile lor micuțe? Ilie nu s-a îngrijorat. Ilie a crezut că Dumnezeu poate să facă orice.

Și în fiecare zi, dimineața și seara, corbii îi aduceau mâncare lui Ilie. Corbii îi aduceau pâine și carne, așa cum a promis Dumnezeu. Dumnezeu îl iubea pe Ilie și a avut mare grijă de el. Ilie era bucuros că Dumnezeu i-a pregătit un loc atât de frumos unde să stea.

Tu știi că Dumnezeu te iubește și pe tine? Uneori poate că te întrebi cum îți va purta Dumnezeu de grijă, dar nu uita că pentru Dumnezeu nimic nu este prea greu. El știe de tot ceea ce ai nevoie. Și Dumnezeu va face tot ce este mai bine pentru tine.